AM Zorgmanagement
Ondernemers Drechtsteden overleggen met Burgemeester Brok en wethouders gemeenten Abonneer op onze rss feed

Drechtsteden overleggen met ondernemers

Burgemeester A.A.M. Brok leidde op vrijdag 22 februari een geanimeerde bijeenkomst van vertegenwoordigers van ondernemers, wethouders economische zaken en een delegatie van het Drechtstedenbestuur. Doel is ondernemers meer te betrekken bij economische thema’s op niveau van provincie, rijk en Europa. “Hier zitten tenslotte de mensen die er voor zorgen dat er geld verdiend wordt”, zei voorzitter Brok. In het overleg zijn afspraken over het vervolg gemaakt.

Kennisachterstand
Twintig heren en één dame namen deel aan het overleg. De middag begon met een boeiende presentatie over de economische agenda van de Drechtsteden en de speerpunten voor 2013 door Gido ten Dolle, directeur ruimtelijke economische strategie en arbeidsmarktbeleid. Een ander belangrijk gespreksthema betrof leegstand van kantoren en in winkelcentra. De ondernemers gaven aan dat er binnen hun verenigingen een kennisachterstand is ten aanzien van Drechtsteden en de aansluiting op de agenda’s van provincie en rijk.

Vervolg
Afgesproken is dat elke ondernemersvereniging ruim voor de zomer het onderwerp Drechtsteden agendeert en bij die vergadering de wethouder economie uitnodigt en een vertegenwoordiger van de regio. Andere onderwerpen, die de ondernemers op de agenda willen zetten, zijn de blijvende aandacht voor bereikbaarheid (A15 en A16), snelle digitale verbindingen via de glasvezel, het lobbydossier, kennisuitwisseling tussen bedrijven onderling en de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt. Zo mogelijk wordt voor de zomer nog een bijeenkomst belegd, waar de ondernemersverenigingen terugkoppelen uit de ledenvergaderingen. 
 


 << Terug naar nieuwsoverzicht
Deze website is ontwikkeld door Avant Internet BV